Tested Tolerance
Tolerance over for hudplejeprodukter evalueres under dermatologisk kontrol på alle hudtyper.
Documented Efficacy
Effekten dokumenteres af uafhængige institutter ved kosmetokliniske studier, instrumentelle tests eller forbrugeres egenvurderinger.
Alternative Testing Methods
L’Oréal forpligter sig til at udvikle, og kun anvende, alternative testmetoder, for en verden uden dyreforsøg.
Ofte stillede spørgsmål
Læs alle spørgsmålene
Tester L’Oréal på dyr?
L’Oréal tester ikke nogle af sine produkter eller nogle af sine ingredienser på dyr. De har stået i spidsen for alternative metoder i mere end 30 år. I 1989 stoppede L’Oréal helt med at teste sine produkter på dyr, altså 14 år inden lovgivningen krævede det.
Hvilke alternative metoder til dyretestning har L’Oréal udviklet?
L’Oréal har siden 1979 rekonstrueret menneskehud på modeller i laboratorier for at udarbejde sikkerhedstests in vitro, som ikke involverer dyr. Koncernen har derfor stået i spidsen for alternative metoder til sikkerhedsevalueringer. L’Oréal har sidenhen åbnet Episkin centre* i Lyon (Frankrig), Shanghai (Kina) og Rio (Brasilien), hvor rekonstrueret hud produceres. Udover at rekonstruerede hudmodeller har L’Oréal en bred vifte af redskaber som del af sin forudsigelige evaluering, der ikke involverer dyr, såsom molekylær modellering, ekspert toksikologisystemer, billedteknikker og meget mere.
Få mere at vide om forudsigelig evaluering klik her.
Hvis du ikke tester produkter på dyr, hvorfor er L’Oréal så stadig på PETA listen af virksomheder, som gør det?
L’Oréal tester ikke nogen af sine produkter eller ingredienser på dyr. Men fordi vores produkter sælges i Kina, er L’Oréal stadig på PETAs liste over virksomheder, der tester på dyr. I Kina kræver og udfører sundhedsmyndighederne stadig dyreforsøg for visse produkter.
Så hvorfor er I stadig på det kinesiske marked?
Ved at være i Kina kan L’Oréal hjælpe med at ændre lovgivningen om dyretestning. L’Oréal er den mest aktive virksomhed i arbejdet med kinesiske autoriteter for at gøre en ende på dyretestning samt introducere alternativer til dyretests. Resultatet er, at størstedelen af produkter solgt i Kina ikke længere testes på dyr.
Hvilke handlinger indføres af L’Oréal for at gøre en ende på dyretestning i Kina?
I over 10 år har L’Oréal engageret sig i at arbejde side om side med kinesiske autoriteter og forskere for at finde anerkendte alternative testmetoder og gøre det muligt for lovgivningen inden for kosmetik at udvikle sig til totalt og fuldstændigt at stoppe dyretestning. Størstedelen af vores produkter fremstillet og solgt i Kina kaldes derfor i dag ”ikke funktionelle” (uden nogen form for biologiske aktive stoffer) og testes ikke længere på dyr. Disse ”ikke funktionelle” produkter består også af hudpleje, makeup og shampoo. Vi åbnede et Episkin* Center i Shanghai i 2014, hvilket gjorde det muligt at fremstille rekonstrueret hud. Denne hud bruges til in vitro sikkerhedstests, der ikke involverer dyr og er tilgængelige for kinesiske autoriteter.
*Episkin er en rekonstrueret model af menneskehud
L’Oréal tester ingen af sine produkter eller ingredienser på dyr og har stået i spidsen for alternative metoder.
Visse sundhedsmyndigheder kan dog beslutte at foretage dyretestning for særlige kosmetikprodukter, som det stadig er tilfældet i Kina. L’Oréal har i de sidste 10 år været den mest aktive virksomhed i arbejdet med kinesiske autoriteter og forskere for at finde anerkendte alternative testmetoder og gøre det muligt for lovgivningen om kosmetik at udvikle sig hen imod en total og klar eliminering af dyreforsøg.
Siden 2015 testes størstedelen af vores produkter fremstillet og solgt i Kina, som al vores ”ikke funktionelle” hudpleje (uden nogen form for biologiske aktive stoffer), ikke længere på dyr.
L’Oréal har siden 1980erne troet på. at fremtiden for sikkerhedsevaluering afhænger af udviklingen af alternative, ”forudsigelige” strategier til at stoppe dyretestning. Denne tilgang er blevet til takket være de betydelige videnskabelige fremskridt, der er sket inden for rekonstruerede hudmodeller, molekylær modellering og højtydende databehandling. Allerede i 1979 udviklede vores forskere den første rekonstruerede menneskehud: en international revolution! Dette betød, at tests på dyr kunne stoppes allerede i 1989, 14 år inden det blev et lovkrav og uden, at vores produkter blev mindre sikre. Vores alternative og forudsigelige evalueringsmodeller støttes af det internationale videnskabelige samfund som ”det 20. århundredets toksikologi”.
Det viser vores laboratoriers indsats og ekspertise og fremmer vores innovationer.
Vævsteknologi er produktion af rekonstrueret menneskeligt væv og andre, såsom hudslimhinder eller hornhinde. L’Oréal anvender denne avancerede teknik til at teste effekten af nye molekyler og videnskabeligt forudsige deres gavnlige effekter (filtrering af solstråler, bekæmpelse af hudens aldringsproces etc.) eller skadelige effekter (hudirritation, allergier, forstyrrelse af den hormonelle balance etc.).
Der findes forskellige rekonstruerede hudmodeller. De kan bruges til at teste aktive molekyleingredienser enten alene eller ved at blande dem. L’Oréal anvender disse modeller til at forstå, hvordan molekylerne reagerer på visse hudtyper og sådan forudse deres effektivitet selv inden, molekylerne integreres i kosmetikproduktets endelige formel.